Cosmetisch en Commercieel succesvol

Daarvoor kunt u gebruik maken van speciale technieken

U wilt dat uw klanten cosmetisch tevreden zijn, daarnaast wilt u ook commercieel succesvol zijn!
Daarom hebben wij de commerciële technieken die een parfumeriezaak daarvoor gebruikt aangepast aan de mogelijkheden die u in uw instituut heeft. Uw klant gaat uw salon  zien als een plek waar zij komt voor behandelingen en advies en door die combinatie wordt het gebruik van producten voor thuis bijna een vanzelfsprekendheid.

Product opleidingen – trainingen – twee keer per jaar bij elkaar

Productopleidingen en vervolgtrainingen vormen de basis van uw cosmetisch en commercieel succes. Naast de basisopleiding kennen wij trainingen bij u in de salon op individuele basis of bij ons samen met uw collega’s. Daarnaast nodigen wij u en uw collega’s twee keer per jaar uit om u ons halfjaar programma te presenteren. Dat is veel meer dan de lancering van een nieuwe behandeling of een nieuw product. U wilt totale ondersteuning. Bij ons krijgt u dat! Bij iedere lancering of actie. Natuurlijk blijft u beslissen of u er gebruik van wilt maken. Natuurlijk zijn er aan onze trainingen of bijeenkomsten nooit kosten verbonden.

Ondersteuning wanneer nodig

U kunt bij ons rekenen op naar maat gemaakte ondersteuning wanneer nodig!

Of u nu meer klanten wilt aantrekken, minder standaardbehandelingen en meer kuren wilt geven, een jubileum wilt vieren, na een verhuizing geen klanten wilt verliezen, een facebookcampagne wilt ontwikkelen, of uw zwangerschapsvervangster wilt introduceren, wij komen naar u toe en werken ieder idee samen met u uit. Wij zorgen voor de lay-out, het drukwerk, de flyer, de facebook post kortom de communicatie die u nodig heeft om úw doel te bereiken.

Bevestiging van een activiteit

Het is altijd belangrijk om vast te leggen wat er is afgesproken. Het voorkomt misverstanden en nog veel belangrijker: er wordt daardoor niets vergeten of te laat uitgewerkt. Dit mailtje is een korte bevestiging van het plan dat wij samen met een salon hebben gemaakt om consumenten die lang niet meer geweest zijn weer terug te winnen. De uitwerking van zo’n actie nemen wij helemaal voor onze rekening. Dat doen wij niet alleen.
Wij werken al jaren samen met Jm2 uit Eemnes die leuke ontwerpen voor ons maakt. Dit lijkt een simpele activiteit, dat is het niet en voor iets dergelijks heb je een doorloop tijd nodig van één tot twee maanden.

Verkoop promoten!

Bij deze actie kun je je afvragen of een stapelkorting wel helemaal hoort bij een schoonheidsinstituut. Toch besloot de salon haar klanten tijdens een korte periode een stapelkorting aan te bieden. Een consument kon zelfs tot 30% reductie krijgen. Dat is veel en in eerste instantie denk je: Is dat wel geloofwaardig? Maar kijk eens naar de TV campagnes van de grote parfumerie ketens in Nederland. Die doen het ook! Dus wil je als schoonheidsinstituut goed blijven verkopen, moet je zoiets ook af en toe eens doen. Dan moet je wel op jouw leverancier kunnen rekenen dat hij meedeelt in het marge verlies en dat je snel kunt na bestellen wat je extra verkoopt zodat er geen overvoorraad ontstaat. Natuurlijk werd deze actie zo opgezet!

Vriendinnen actie

Op dit gebied is al veel geprobeerd en veel georganiseerd. Onze ervaring is dat de resultaten heel wisselend zijn.
Dit was een vriendinnen actie met een andere invalshoek: Het beste kunnen wij dat omschrijven als: i.p.v. een bos bloemen of een doos chocolade  geef je de gastvrouw een kit met daarin een coupon en een masker. Het masker was niet een masker dat je thuis kunt gebruiken maar een uni-dose verpakking uit ons professionele assortiment
De kit werd niet door de salon cadeau gegeven maar verkocht. Wij kenden drie thema’s natuurlijk met een wisselende tekst: Valentijn, Pasen en Moederdag.

Kleine Moeite

Voor alle lanceringen maken wij altijd promotie materialen. Dat zijn soms brochures, altijd showposters, vaak introductie aanbiedingen en digitale ondersteuning. Iedere vrijdag ontvangen onze dépostaires een voorbeeld van een actuele Facebook Post die gemakkelijk gedeeld kan worden waarbij wij regelmatig leuke “winacties” organiseren.
Vorig jaar lanceerden wij een exclusief 3 laags Silver Masker met occlusie effect* waarvoor een A3 showplaat was gemaakt. Eén van onze dépositiares vroeg ons om een kleinere maat showposter. Omdat wij die toch speciaal moesten laten maken, drukten wij haar naam mee. Een kleine moeite!
*Occlusie effect bij huidverzorging: het afdekken van de huid waardoor de actieve ingrediënten de diepere huidlagen bereiken.

Benadering op postcode niveau om nieuwe consumenten te bereiken

Deze doeltreffende activiteit organiseerden wij voor een klant die de praktijk wilde uitbreiden. Wij maakten de lay-out voor de waardecoupon, zorgden ervoor dat de waardecoupon werd gedrukt en namen contact op met de lokale verspreider om ervoor te zorgen dat de actie op het juiste moment werd uitgevoerd. Wij namen onze klant alle voorbereiding uit handen.
Natuurlijk gaat het er dan ook om dat de nieuwe klant doorboekt en niet alleen komt voor de introductie behandeling. Daarom maakten wij ook een coupon voor een gratis product voor thuis dat de nieuwe klant kon verzilveren bij de tweede behandeling om het doorboeken te promoten.

Upgraden van bestaande klanten

Bij Schoonheidssalon Het Gouden Masker uit Rhenen speelde de behoefte een aantal klanten te upgraden van periodieke fruitzuur behandelingen naar een intensieve kuur met Medical Grade Peels om een nog mooier huidverbeterend resultaat te bereiken.
Dit is de voorkant van een brochure die wij voor deze salon ontwikkelden voor een klein aantal consumenten. Het werd een brochure met een uitgebreide uitleg over de kuur, een speciale kuurprijs en een product voor thuis cadeau!. Natuurlijk was het een co-investering tussen de salon en ons. Beiden vonden dat zinvol. Het ging bij deze activiteit om trouwe klanten van de salon waarvan wij graag wilden dat zij met het beste konden kennismaken, voor een resultaat dat verrassend zou zijn.

Ondersteuning per seizoen

Twee keer per jaar nodigen wij u en uw collega’s uit voor een “Inspira Cosmetics” bijeenkomst.

Op een leuke locatie centraal in Nederland om ons “halfjaar programma”te presenteren. Dat programma bestaat uit acties die het bezoek van uw klanten en uw werk afwisselend maken. Het zijn altijd leuke, leerzame en gezellige dagen waarbij er volop tijd is om met uw collega’s ideeën uit te wisselen. Ook ons “halfjaar programma” is geen alledaags programma, het wordt altijd onderbouwd met materialen, systemen, consumenten-kortingen, seizoensbrochures, flyers behandelstoelmaterialen, consumentenfilms om u bij de communicatie met uw klant te ondersteunen.

De seizoensbijeenkomst bij Corpus in Oegstgeest was vol actie

Toen wij onze seizoensbijeenkomst in 2019 bij Corpus in Oegstgeest organiseerden ging het niet alleen over de huid maar werd het een actieve reis
door het hele lichaam. Tijdens het zakelijke gedeelte lanceerden wij voor de eerste keer een behandeling  die wij koppelden aan een paradijselijke plek ergens in Europa. Dat werd “Summer in Amalfi”.
Dat werd zo’n groot succes dat daarna de behandelingen Mykonos (geïnspireerd op dat schitterende Griekse Eiland) en The Carribean  (geïnspireerd op de eilanden in de Caribische Zee) werden ontwikkeld. Niet alleen de klanten van de salon vonden een dergelijke behandeling een keer een leuke afwisseling. Ook de schoonheidsspecialistes vinden deze afwisseling interessant. Niet in de laatste plaats omdat wij ook materialen leveren waarbij de sfeer in de salon kan worden aangepast.

Regionaal of Nationaal

In het voorjaar van 2019 besloten wij om van één nationale bijeenkomst 6 regionale bijeenkomsten te maken. Samen met onze klanten kwamen wij tot de conclusie dat het interessant is om elkaar regionaal te ontmoeten maar dat er ook een nadeel aan kleefde.
Op onze bijeenkomsten zijn zakelijke vriendschappen ontstaan die verder gaan dan een regionaal niveau.
Onze klanten kijken ernaar uit die collega uit Limburg weer eens te ontmoeten of weer eens te kunnen bij praten met die andere collega uit Noord Holland. Overigens was dat voorjaar wel bijzonder, wij lanceerden toen de Vital C Booster, het product met maar liefst een concentratie van 79% Ascorbinzuur, gebracht in een droog-vries methode waardoor de effectiviteit gewaarborgd bleef. Natuurlijk werd de consument op een buitengewoon interessante manier op de hoogte gebracht van deze technisch unieke ontwikkeling.

Onverwachts konden wij in de tuin borrelen

Tijdens de najaarsbijeenkomst in het Hilton Hotel in Soesterberg werd het plotseling lenteachtig. Dat betekende dat de breaks en de borrel werden geserveerd in de tuin van het hotel. Voor ons allemaal een onverwachte maar welkome verrassing, nog even profiteren van de zon in een heerlijke omgeving.
Toen lanceerden wij een nieuw masker, een leave on masker op basis van Megassane dat voor een stralende teint zorgt met een fascinerende gloed. Dat effect was zo bijzonder dat het binnen een paar weken ons meest gebruikte masker werd. In dat jaar lanceerden wij ook onze Skin Renewal Kits voor thuis ter ondersteuning van de fruitzuurbehandelingen.

Basisondersteuning

Dat zijn proefsachets of een info brochure voor uw klanten.

Bij ons zijn die altijd gratis en u kunt opgeven welke soorten u nodig heeft. Misschien hoort een spaarsysteem wel niet tot de basis ondersteuning. Bij ons wel, uw klanten kunnen voor onze rekening sparen, spaarcadeaus worden door ons betaald. Wij streven bij onze ondersteuning naar een service niveau dat u steeds weer verrast.

De basis: proefsachets en informatie

Ter ondersteuning van de holistische methode waarmee Inspira Med resultaten bereikt, heeft u zeven verschillende proefsachets ter beschikking zodat uw klant de producten voor thuis uitgebreid kan testen. Ook de juiste consumenten informatie is belangrijk om u te ondersteunen. Onze info brochure leidt uw klant door de programma’s heen waaruit zij kan kiezen zodat zij de juiste start maakt om tot optimale huidverbetering te komen.
Wij leveren zowel de proefsachets als de brochures vanzelfsprekend altijd gratis met uw bestellingen mee waarbij u zelf kunt aangeven welke sachets u wilt ontvangen.

Spaarsysteem

Natuurlijk kennen wij voor de consument een spaarsysteem. Voor u is het een voordeel dat wij de kosten van het spaarsysteem volledig voor onze rekening nemen.
Uw klant ontvangt een spaarkaart in de vorm van een bankpas. Op de spaarkaart wordt de naam van uw salon geprint en de naam van de consument. Is een spaakaart vol gespaard dan ontvangt u het cadeau voor uw klant om haar dat bij de volgende behandeling uit uw naam te overhandigen. De consument kan per kaart uit meerdere cadeaus kiezen. Dat zijn altijd interessante originele producten. Het zijn specialiteiten zodat ook op deze manier de consument kennis maakt met het beschikbare gamma.

Wel een Webshop, maar één die niet met u concurreert!

Wij hebben een webshop, één waarin de consument kan bestellen maar niet kan afrekenen.
Bij de bestelling vragen wij de consument op te geven of zij klant is van een salon. Indien dat het geval is, vragen wij haar de naam van de salon op te geven. Wij sturen u de bestelling door en vragen u de consument uit te leveren. De consument rekent ook met u af zodat u uw gebruikelijk winstmarge ontvangt.
Indien een consument in de webshop aangeeft dat zij nog geen klant is bij een salon leveren wij de bestelling ook niet uit. Wij sturen die dan door naar de dichtstbijzijnde salon met het verzoek contact op te nemen met de consument, zodat u haar ook kunt uitnodigen voor een behandeling.

Klant zijn bij Inspira Cosmetics

  1. Bij Inspira Cosmetics draait het om uw instituut en dat idee willen wij dat u als klant ook steeds krijgt.
  2. U mag wensen hebben die wij als lastig ervaren, dat is uw voorrecht als klant.
  3. Een klant stoort ons nooit bij ons werk maar is de reden van ons werk.
  4. Het wordt nooit een vanzelfsprekendheid dat een klant bij ons bestelt, wij moeten een klant steeds opnieuw verdienen
  5. Daarom streven wij naar een service niveau dat de klant steeds weer verrast.

* Geen enkele actie wordt door ons uitgevoerd zonder uw voorafgaande toestemming

Gratis samples ontvangen?

Inspira Cosmetics werkt samen met de meest vooraanstaande laboratoria. Voortdurend onderzoek zorgt er steeds opnieuw voor dat Inspira Cosmetics tot de meest effectieve merken ter wereld behoort als het écht op huidverbetering aankomt.

Gratis en vrijblijvend een pakket proefverpakkingen ontvangen

Inspira Cosmetics

Marktleidende, ultra moderne huidverzorging

Ondersteuning

Samen halen we optimale resultaten

Ervaringen

“Mijn klanten zijn onder de indruk”